Afspraak maken

Over Celine

celine van waes zadelmaker zevenbergen
Zadelpasser celine van waes zuid-holland
Paarden geholpen
0 +
Over Celine

Celine is hét gezicht achter Equisense

Doe het goed of doe het helemaal niet, is mijn motto. Ik heb dan ook al heel wat opleidingen gevolgd voor ik startte met Equisense. In het overzicht hieronder vind je de voor mij belangrijkste kwaliteiten.

celine van waes happiness
Happiness v. Astrix x Krack C
happiness celine van waes breda
Happiness v. Astrix x Krack C

Al vanaf kleins af aan, ben ik gek van paarden. Met 6 jaar ben ik gaan lessen op de manege, heb ik verschillende paarden bij gereden en uiteindelijk ook zelf een paard gekocht genaamd Unouk. Aan dat sprookje kwam helaas na 2 jaar een einde. Daarna kwam Happiness op mijn pad, een toen vier jarige merrie van de wereldkampioen Astrix. In die tijd heb ik ook verschillende Lichte Tour en Grand Prix paarden mogen rijden, waar ik enorm veel van heb geleerd.
Ondertussen heb ik de MBO niveau 4 opleiding Paardenhouderij en -sport succesvol afgerond en daarbij in 2016 mijn ORUN instructeurs diploma niveau 3 behaald. Hiervoor volg ik jaarlijks verschillende bijscholingen. Met Happiness rijd ik inmiddels Z dressuur en les ik bij Bewust Wedstrijd Rijden – Malene Nootenboom, zelf Grand Prix amazone, Mental Coach en oprichtster van de BWR Academie.

De interesse voor zadels zat al vanaf jongs af aan bij mij te kriebelen, zeker als de zadelmaker weer langs kwam bij ons op de manege en mede door flink wat problemen met de zadels die ik heb gehad, heb ik in 2019 besloten zelf de opleiding aan de MSFC te gaan volgen. In eerste instantie puur voor mijn eigen paard en als aanvulling op de lessen die ik geef. In 2021 heb ik het laatste onderdeel hiervan afgesloten met een positief resultaat. Ook ben ik in 2022 lid geworden van de Vereniging van Zadel en Tuig Deskundigen, via de beroepsvereniging volg ik onder andere verschillende bijscholingen.
Ik heb ondertussen gemerkt dat er door een goed passend zadel voor ruiter en paard enorm veel winst te behalen is, niet alleen prestatie gericht in de sport, maar net zo goed voor ruiters die hun paard recreatief willen rijden of maneges waarbij de paarden natuurlijk meerdere ruiters het vak leren. Hierdoor kreeg ik door dat ik het ook ontzettend leuk vind om samen met ruiters te puzzelen om hun zadel en paard zo optimaal mogelijk te maken. Waardoor je bij mij dus niet meer alleen terecht kunt voor lessen, maar ook voor zadelcontroles en reparaties.